Общи условия

 “ЕЪР СОЛУШЪНС ООД(airlief.com) е търговското дружество  ЕИК: 204693956,  със седалище в гр.София ж.к. Обеля 2, бл.236, вх.А, ет.2, ап.3, което създава и поддържа електронния магазин, продава стоки и определя настоящите общи условия, при които се продават стоките. “ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” има пълните права едностранно да променя съдържанието на интернет сайта, както и начините за достъп до него.

 

„ПРОДАВАЧ” е “ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” чрез електронния магазин (airlief.com).

 ПРОДАВАЧЪТ е лицето, с което ПОТРЕБИТЕЛЯ сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

 

„ПОТРЕБИТЕЛ” (КЛИЕНТ) e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

 

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът (airlief.com), който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за покупко-продажба на конкретна стока.

 

 

„ПОРЪЧКА” - това е действие, което обозначава направената от потребител заявка за покупка на една или повече конкретна стока (продукт) чрез електронния магазин (airlief.com).

Поръчката се изпълнява само след потвърждаване от администратор на сайта  чрез телефонно обаждане до КЛИЕНТА/ПОТРЕБИТЕЛЯ, направил заявката за покупка.

 

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” - сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ.

 

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от ПОТРЕБИТЕЛЯ адрес и работи при изискванията на закона за пощенските услуги.

 

БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ / БЮЛЕТИН” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на ПОТРЕБИТЕЛЯ

 

 

  1. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН (airlief.com)

 

2.1. Разглеждането на електронния магазин airlief.com  е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

 

2.2. Всички текстове, изображения и мултимедийно съдържание в сайта airlief.com са собственост на “ЕЪР СОЛУШЪНС ООД”

Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание в каквато и да е форма без предварителното писмено съгласие на

“ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” За контакти – мейл: [email protected]   телефон:0887686321

 

2.3. За да се пазарува от електронния магазин airlief.com, е необходима следната информация: електронна поща (задължително), имена на получателя (задължително), телефон и адрес за доставка (задължително). 

 

2.5. Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

 

 

  1. ПОРЪЧКА НА СТОКИ И ПРОДУКТИ

 

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

 

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща (задължително);

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката (задължително);

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон (задължително).

 

3.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на бутона „Поръчай”, който се появява, след като първо е избран поне един продукт чрез бутона „Добави в количката”.

 

3.3. При направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката на посочените от него имейл адрес (ако е посочил такъв), като в потвърждението се посочва номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.

 

3.4. Поръчки в електронния магазин airlief.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от системата на сайта.

3.4.1. Работното време на администраторите на електронния магазин airlief.com е от понеделник до петък, от 9:30 до 18:30 часа.

Онлайн консултации относно продукти могат да бъдат извършвани в работното време на магазина.

3.4.2. Срокът на доставка след направена поръчка, е от два до пет работни дни.

3.5. Отказ на заявката може да се направи по телефона или чрез посочения в сайта имейл: [email protected]

За да е валиден отказът, ПОТРЕБИТЕЛЯ трябва да предостави: двете си имена, с които е регистриран в сайта,  телефон за връзка към поръчката, както и номера на направената поръчка.

 

 

  1. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

 

4.1. След като в сайта airlief.com постъпи поръчка от ПОТРЕБИТЕЛ, автоматизираната система на електронния магазин уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ с имейл (ако е посочил такъв) за успешно приетата поръчка.

 

4.2. Доставка се прави само на потвърдени от администратор на сайта поръчки.

 

4.3. Доставката на поръчана стока не се извършва на официални празници.

 

4.3.1. Обикновена доставка - в срок от 2 (два) до 5 (пет) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

 

4.4. Електронният магазин airlief.com използва за доставки в страната куриерските фирми Еконт и Спиди, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

 

4.5. Доставката се извършва до посочен от ПОТРЕБИТЕЛЯ адрес или до офис на съответната куриерска фирма.

 

  1. ПЛАЩАНЕ

 

5.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши при приемане на поръчката от куриера. Заплащането става с „паричен пощенски превод” - плащане в брой на куриера при доставката;

 

 

  1. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИИ НА СТОКА/ПОРЪЧКА

 

6.1. ПОТРЕБИТЕЛЯ има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 работни дни от получаване на стоката.

 

6.2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката.
 

6.3. При отказ от договора ПОТРЕБИТЕЛЯ е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет. 

 

6.4. При отказ от договора, ако ПОТРЕБИТЕЛЯ е заплатил стоката, му се възстановява сумата за закупените продукти, без доставката (ако е заплатил такава), в срок до 14 /четиринадесет/ дни от упражняването на правото на отказ от договора по телефон. Суми не се възстановяват, докато ПОТРЕБИТЕЛЯ не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по изречение първо, отказът от договора не произвежда действие.

 

 

6.5. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

Констатирани липси;

Дефект на стоката;

Различна от поръчаната стока.
 

6.6. Рекламацията може да се предяви пред „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” на посоченият имейл [email protected], телефон:0887686321, онлайн системата за запитвания на сайта като едновременно с това ПОТРЕБИТЕЛЯ трябва да върне стоката в срок от 14 работни дни.

 

6.7. При рекламация ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Администратор на електронния магазин airlief.com може да предложи замяната на артикула или да предложи други.

 

6.8. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

Запазена оригинална опаковка и етикет.

 

6.9. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адреса посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката.

 

6.10. При замяна на стоки транспортните разходи в едната посока са за сметка на Потребителя, а в другата посока са за сметка на "ЕЪР СОЛУШЪНС ООД", освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин или на Продавача. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане с куриерска фирма “СПИДИ”

В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерска фирма “СПИДИ”то той трябва да се свърже с Продавача по телефон за уточняване на подробностите по връщането на стоката.

 

6.11. От този линк можете да изтеглите стандартен формуляр за упражняване право на отказ при онлайн покупки.

При спор, който не може да бъде решен съвместно, можете да използвате сайта ОРС. Всички продукти в страницата подлежат на актуализация. Информацията в страницата може да бъде променяна по всяко време, като не е задължително промените да бъдат анонсирани в страницата.

 

  1. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ЗАКОНОВАТА ГАРАНЦИЯ ПО ЧЛ. 112-114 ОТ ЗЗП.

 

Чл. 112.

При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;

възможността да се предложи на ПОТРЕБИТЕЛЯ друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

 

Чл. 113.

Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от ПОТРЕБИТЕЛЯ.

След изтичането на срока по ал. 2 ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

ПОТРЕБИТЕЛЯ може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

 

Чл. 114.

При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато ПОТРЕБИТЕЛЯ не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

намаляване на цената.

ПОТРЕБИТЕЛЯ не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.

ПОТРЕБИТЕЛЯ не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

 

 

  1. ОТГОВОРНОСТ

 

8.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачa на стоката.

 

8.2. „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

 

 

  1. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ;  БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” е регистрирано като администратор на лични данни. С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евентуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” и упълномощени от него трети лица за целите на коректното изпълнение на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчаната стока, за бизнес анализи с цел подобряване на услугите, предоставяни от ДРУЖЕСТВОТО, за маркетингови и рекламни цели и анализи, за предоставяне на информация относно маркетингови кампании, промоции и томболи, организирани от „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД”, изпращане на рекламни електронни съобщения, съобщения с цел директен маркетинг, както и за всякакви други цели, разрешени от закона. Личните данни, които „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” събира задължително от клиентите си, във връзка с обработване и доставка на поръчките им, са посочени във формуляра за регистрация и в Количката при поръчка.

 

Предоставянето на личните данни е напълно доброволно от страна на клиента и той може по всяко време да получи информация за използването и обработването на личните му данни, както и да поиска профилът му, съдържащ личните данни, да бъде заличен, като за целта е необходимо да изпрати писмено искане до:

 имеил: [email protected], телефон 0887686321.

Информацията която предоставяте за регистрация, както и всяка информация предоставена по време на работа в сайта airlief.com е поверителна. „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” НЕ продава или разпространява вашите лични данни на трети лица – включително финансови институции и банки.

 

9.1. Когато ПОТРЕБИТЕЛЯ се регистрира в електронния магазин, като създаде профил на интернет страницата, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД”.

 

9.2. ПОТРЕБИТЕЛЯ може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време:

9.3.1. Чрез използването на специално направената интернет връзка за отписване, която се съдържа във всяка брошура и/или известие.

9.3.2. Чрез свързване с „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” на посочения имейл [email protected],с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

 

9.4. „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

 

  1. ОБРАТНА ВРЪЗКА. ВЪПРОСИ И КОНСУЛТАЦИИ.

 

10.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация. Освен на посочените имейл адреси, връзка може да се осъществи и на посочения в сайта телефон 0887686321.

 

10.2. „ЕЪР СОЛУШЪНС ООД” е собственик и администратор на интернет сайта airlief.com

Сравнение на продукти